Wat ik doe en hoe ik dat doe

Ik ben in essentie strategisch organisatieadviseur en Impact Coach voor leiders. Daarnaast adviseer en coach ik ook organisaties om samen meer impact te realiseren en de business en/of de rol van de organisatie verder te laten groeien. 

Maatwerk en cursusaanbod

Naast maatwerk trajecten voor leiders en organisaties, heb ik een online mind management training, inclusief de mind management tool. Deze mentale zelfhulp training en tool stellen je in staat om je overtuigingen om te buigen van negatief naar positief. Je krijgt meer grip op je leven. Met andere woorden: Je gaat je leven leiden, in plaats van dat het leven jou leidt. 


Naar actueel cursusaanbod

Aanpak stap 1: Aandacht

In een samenwerking richten we ons eerst op het vinden van je identiteit als leider. Door middel van cognitieve technieken en mind management tools is het van belang dat jij als leider eerst leert WAT en WIE je bent. Het is essentieel dat je eerst de waarde in jezelf leert vinden en zien, alvorens je in staat bent om de waarde in je medewerkers/collega's te zien. Door zeer effectieve mind management tools in te zetten waarbij je leert negatieve overtuigingen om te buigen in positieve overtuigingen, zal je ontdekken wat het effect is als de energie die daaruit voortkomt van negatief naar positief ombuigt. Er ontstaat een hele nieuwe dynamiek tussen jou en je medewerkers/collega's, die de resultaten ten goede komen. Als dit is gerealiseerd, gaan we door naar stap 2: Verbinden. 

Ik wil graag meer weten

Aanpak stap 2: Verbinden

Na het vinden van je identiteit als leider en het daardoor ervaren van positieve energie en dito impact, gaan we aan de slag om te verbinden. Vanuit het verbinden met jezelf, ben je in staat om een gezonde verbinding aan te gaan met je medewerkers/collega's. Je gaat ontdekken hoe het is om samen te werken aan een collectieve identiteit van de organisatie. Daarmee ontstaat een gezamenlijk doel waarbij gedeelde verantwoordelijkheid op basis van vertrouwen, principes zijn die ineens tot de mogelijkheden behoren. Het resultaat zit hem in een lager verzuimcijfer en een gemotiveerder team. De mensen zijn dé 'middelen' tot een optimaal resultaat. De psychologische veiligheid op de werkvloer neemt toe. Het resultaat is een gezonde cultuur met ruimte voor innovatie. Als dat eenmaal aangeboord is, gaan we door naar stap 3: Ontwikkelen.

Ik wil graag meer weten

Aanpak stap 3: Ontwikkelen

Als de eerste 2 stappen doorlopen zijn, belanden we automatisch bij ontwikkelen. Het is een natuurlijke reactie op het vinden van je identiteit als leider, het vinden van de collectieve identiteit door te verbinden en het ontstaan van psychologische veiligheid. Naast die natuurlijke reactie ontstaat er ruimte om te kijken naar het herinrichten van de organisatie. Zijn alle functies effectief? Zijn er functies die nu nog niet bestaan binnen de organisatie, maar die zeker gaan bijdragen aan een optimaal resultaat? Hoe ziet de structuur eruit? Dat zijn allemaal vragen die met herinrichten van de organisatie te maken hebben, waarbij uitgangspunt is het optimaliseren van ieders capaciteiten wetende dat daarmee een optimaal resultaat binnen handbereik is. Vervolgens kijk je naar buiten. Wat is de positie op de markt? Hoe kunnen we middels AVO (Aandacht-Verbinden-Ontwikkelen) impact maken in de branche? Vragen die, wanneer het antwoord erop gevonden is, direct resultaat geven. 

Ik wil een gesprek

Worden wie je bent en kan zijn