Wat ik doe en hoe ik dat doe

Ik ben in essentie strategisch organisatieadviseur en heb me gespecialiseerd in het ontwerpen van trainingen, programma's en opleidingshuizen voor coaches, consultants, opleiders en organisaties die behoefte hebben aan een eigen opleidingshuis. Mijn achtergrond als strategisch organisatieadviseur is een hele sterke basis voor het inrichten van effectieve en strategische trainingen, programma's of opleidingshuizen binnen organisaties én impactmakers. In mijn (internationale) carrière was ik eerder werkzaam als trainer, opleider en meerdere managementrollen. Vanaf 2012 ben ik (internationaal) strategisch consultant. Daarmee heb ik ervaring in iedere rol die ik nu ondersteun. Dat maakt schakelen eenvoudig.  

Maatwerk en cursusaanbod

Naast het ontwerpen van programma’s en tools voor coaches, consultants en opleiders, bouw ik opleidingshuizen voor organisaties. Mocht er binnen de organisatie vraag zijn naar losse trainingen, dan is ook daar mogelijkheid toe. Ik ontwerp de training in volledige afstemming met het geluid en identiteit van de organisatie en daarna volgt er een train-de-trainer moment met de HR-afdeling die zich bezighoudt met scholing. Medewerkers die gemoeid zijn met een dergelijke taak worden op die wijze direct getraind in het trainen van personeel.

Naar actueel cursusaanbod

Aanpak stap 1: Aandacht

Aandacht is focus. In deze stap houden we ons bezig met de identiteit van jou als opleider, consultant of coach. Ik luister naar jouw geluid of het geluid van de organisatie. Welke elementen er in een programma, cursus of opleidingshuis worden verwerkt is afhankelijk van dat wat er uit deze zaken naar voren komt. Wie jij bent of wie de organisatie is, wat de principes of kernwaarden zijn, wat de missie is en de visie en of er al nagedacht is over de impact die je maken wilt of die de organisatie maken wil. Pure aandacht. Ik lees ook graag tussen de regels door en daag je graag uit om een verdiepingsstap te maken, zodat je vanuit je kern kunt gaan opereren. Hoe dichter bij je authenticiteit, hoe meer je het verschil kunt maken.

Ik wil graag meer weten

Aanpak stap 2: Verbinden

Het is belangrijk dat je eerst alle niveaus (processen) in je eigen organisatie weet te verbinden. Dat kun je heel goed doen door een opleidingshuis te bouwen die gestoeld is op de kernwaarden, principes, missie, visie en beoogde impact van de organisatie. Je zult zien dat het energieniveau (focus) toeneemt binnen de organisatie waarmee je extern betere verbindingen maakt. Denk hierbij aan klantenbinding. Ook als coach, consultant of opleider geldt deze volgorde. Eerst verbinden met de processen in jezelf, waarna je makkelijker betere verbindingen maakt buiten. Een sterke identiteit, een onafhankelijke en sterke organisatie, is beter in staat om te verbinden op basis van wederzijdse afhankelijkheid.

Ik wil graag meer weten

Aanpak stap 3: Ontwikkelen

Een logisch gevolg van de eerste twee stappen is de ontwikkeling die volgt. Denk hierbij aan psychologische veiligheid op de werkvloer of denk aan een veilige setting creëren voor je klant of cliënt. Denk aan (zelf)vertrouwen en wat daaruit voortkomt. Het belangrijkste dat ontstaat is gebundelde energie die een beweging op gang krijgt die wij impact noemen. Bundelen met je team, met je cliënt en met je klant. In het (zelf)vertrouwen dat ontstaat zit meer ruimte om verder te kunnen bouwen intern en extern. Sterke botten – een gezond skelet – die ervoor zorgen dat je stevig blijft staan. 

Ik wil een gesprek

Het energieniveau is de mate van focus binnen een organisatie