Over Esther

Mijn leven kende persoonlijk en zakelijk pieken en dalen en kreeg na zo’n 30 jaar een wake-up call. Ik ging in structuren, processen en mijn geloof graven om antwoord te vinden op de vraag waarom ik deze wake-up call kreeg en wat ik nu wil en kan. In de badkamer, een ruimte van tijdelijke rust in een gezin met jonge kinderen, kwam ik daarbij uiteindelijk tot 3 levenslessen: 1. Vind de discipline om je gedachten te controleren; 2. Koester je woorden; 3. Train je geloof.

Waar ik in geloof

We komen niet vooruit in dit leven. De westerse maatschappij, waarin we verkeren, is ingericht op de korte termijn. Terwijl onze hersenen en onze geest het beste functioneren met een eeuwige termijnstrategie. Het hebben van geen haast heeft in die eeuwige termijnstrategie topprioriteit. Het houdt je hersenstructuren in balans. De wetenschap toont aan dat dat uitermate belangrijk is voor het kunnen leven van een proactief bestaan. Het korte termijn leven is sterk reactief. Naïef, weerloos, onrustig zijn termen die daarbij om de hoek komen kijken. 

De korte termijn wereld is ook tegennatuurlijk. Dat verklaart ook de vele burn-outs, oplopende aantal van psychische aandoeningen en zelfmoord. Ik geloof in ons als overwinnaars, niet als slachtoffers. We praten onszelf naar beneden, maar we zijn niet naar beneden bedacht. In de bijbel spreekt men bijvoorbeeld zo anders over dat wat voor ons is. We kiezen zelf, dat is wetenschappelijk aangetoond. Durf jij je de verantwoordelijkheid te nemen voor je leven? Durf je naar jezelf te kijken als iets intelligents, iets moois, iets groots, iets briljants? Durf je daarnaar te leven? Of kies je voor wegkijken? Geen oordeel. Zoek iemand om met je mee te kijken, maar ga kijken. Wegkijken maakt het niet weg. Het blokkeert je alleen maar. Het vreet je op.

De kern van hoe ik het doe

Vaak weten we niet WAT of WIE we zijn. We kunnen dan ook moeilijk onze natuurlijke grenzen aangeven. Daardoor komen we in situaties terecht waar we niet tegenop gewassen zijn. Een ander aspect dat je identiteit kan schaden is de informatie die je toegediend hebt gekregen en waarop je gedrag hebt gecreëerd dat ver van je af staat. Ik noem dit het verschil tussen de Creatie Zelf en Natuurlijk Zelf. Creatie Zelf is niet in staat om tot impact te komen als het niet in verbinding staat met Natuurlijk Zelf. De nature-nurture verbinding maken is belangrijk. Vaak missen we de belangrijkste elementen voor die verbinding. 

Mijn AVO (Aandacht + Verbinden = Ontwikkelen), is de focus waar het veel volwassenen aan heeft ontbeerd, maar essentieel is in een optimale ontwikkeling van het leven. Inzicht in waar gedrag vandaan komt, werkt ook rustgevend. Het is vaak heel verrassend waar negatief gedrag nu echt vandaan komt. We leggen vaak het verband niet direct tussen de oorzaak en het gedrag, dat mijlenver uit elkaar kan liggen. Leren hoe je in je hoofd nieuwe lange termijn herinneringen aanmaakt die je in kunt zetten als effectief middel tegen negatieve mindsets, en dito gedrag, werkt rustgevend. Je bent nu ineens geen slachtoffer meer van je eigen gedrag. Je bent de leider over je eigen leven. Je werkt jezelf met onze methode uit de stress en leeft jezelf in de rust.

De uitkomst van wat ik doe

Met het vergroten van je zelfvertrouwen door middel van inzichten in wat en wie je nu daadwerkelijk bent, groeit je positieve energie. Impact op je omgeving groeit. Positieve impact wel te verstaan. Je bent in staat om duidelijke grenzen aan te geven op basis van je Natuurlijk Zelf. Je vindt je focus en bent in staat om je leven langs die zichtlijn te leiden. Je zult, natuurlijkerwijs, meer succes ervaren wanneer je daartoe in staat bent. Je krijgt bewust toegang tot je intuïtie en leert daarnaar te handelen. Je Natuurlijk Kompas. Ingebouwd door jouw Maker. Bedacht met een reden: leven naar dat wat bedacht was, toen je werd gecreëerd: “Ik ben de wijnstok, gij zijt de ranken. Wie in mij blijft, gelijk Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt gij niets doen.” 

Ik ben in essentie Impact Coach voor mensen waar een grote taak op rust. Bijvoorbeeld: leiders van organisaties, public speakers in de dop, geboren leiders zonder richting, geestelijk leiders met de intentie om te groeien in leven vol overgave. Ik zorg ervoor dat deze mensen hun ware identiteit weten te vinden en hoe ze leren sturen op hun Natuurlijk Kompas. Ik zorg dat je (zelf)vertrouwen groeit en dus je comfort zone toeneemt. Die je overigens daardoor ook steeds makkelijker verlaat op zoek naar vernieuwing. Ik zet angst om in nieuwsgierigheid. En maak je weerbaarder, sterker!

Grijp je leven. niet je problemen.