Contact

Het ontwikkelen van je (nieuwe) programma begint vaak met een goed gesprek, een goede kop koffie (of thee) en inspiratie op maat. Ben jij benieuwd naar wat ik, als programmamaker, voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Dan gaan we samen op zoek naar wat aandacht, verbinden en ontwikkelen voor jou en/of je organisatie inhoudt.

Interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in

De gegevens die u invult, worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld. In de Privacyverklaring lees je daar meer over.

Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think - Albert Einstein

Actueel cursusaanbod

PROGRAMMAMAKER VOOR ORGANISATIES

Het ontwikkelen van een intern opleidingshuis heeft tal van voordelen. Een aantal van die voordelen op een rijtje: 

 • Het draagt bij aan een gezonde cultuur;
 • Het vestigt een stevig en gezond skelet in de organisatie waar de overige activiteiten aan opgehangen kunnen worden - er is integrale verbinding;
 • Het draagt bij aan een beter energieniveau (focus) en daarmee betere resultaten;
 • Het draagt bij aan psychologische veiligheid en daarmee innovatie/transformatie mogelijkheden.

Het bouwen van een opleidingshuis gaat op basis van het AVO-opleidingsmodel: 

 • AANDACHT: de identiteit van de organisatie is de basis - integratie van de missie, visie en strategische doelstellingen maken een effectief opleidingshuis mogelijk; 
 • VERBINDEN: integrale verbinding binnen de organisatie werkt synergie in de hand - kortere communicatielijnen door eenduidige trainingen op ieder niveau maken de overige activiteiten efficiënter;
 • ONTWIKKELEN: ontwikkelen van de focus is de doelstelling van een dergelijk strategisch opleidingshuis. 

Een opleidingshuis wordt intern geïntegreerd. De mogelijkheden zijn door middel van de digitale ontwikkeling legio. Eventuele ondersteuning door fysieke trainingen door een HR-afdeling maken een dergelijk opleidingshuis tot een impactfeest.  

Ik wil graag meer weten

EEN DYNAMISCHE EN PRETTIGE SAMENWERKING - Anika de Haan, HR-manager Tesa 

"De samenwerking met Esther is te omschrijven als dynamisch en heel prettig. Ik werd geraakt door haar creativiteit, synergetische communicatiestijl, het snelle schakelen en het feit dat ze zo open minded is. Esther wist vrij snel theoretische kaders en bepaalde schema's om te zetten naar praktische tools. Samenwerken met Esther betekent echt samen werken aan een effectieve training waarbij je direct het gevoel hebt dat de training je past als een maatpak. De uiteindelijke resultaten binnen het team zijn fantastisch! De tools, de taal en nog vele andere toepassingen komen dagelijks voorbij op de werkvloer. Al met al een zeer geslaagde samenwerking en zeker voor herhaling vatbaar."

PROGRAMMAMAKER VOOR COACHES EN CONSULTANTS

Soms heb je heel goed voor ogen wat je zou willen vertellen, maar lukt het niet helemaal om er effectieve woorden aan te geven. Ik vergelijk dit weleens met een ‘singer/songwriter’. Soms ben je een singer, soms een songwriter en in sommige gevallen doe je het allebei. In de meeste gevallen werken singers samen met een songwriter. Ik ben je songwriter en ook je producer indien nodig. Er kunnen vele redenen zijn waarom je aan het werk wilt gaan met een programmamaker: 

 • Misschien loop je over in het werk en stagneert daarmee de groei van je coachingspraktijk en/of consultancybureau. Dan is het slim om zaken uit handen te geven;
 • Je wilt een team vormen met een programmamaker. Jij bent de singer. Ik ben in dat geval je songwriter en eventueel ook je producer. Ik vorm jouw filosofie om tot een concreet programma;
 • Je wilt weleens sparren met een strategisch onderlegde programmamaker;
 • Je wilt impact maken en een programma dat je daarbij ondersteunt;
 • Je wilt jouw bedrijf uitbreiden en jouw programma/filosofie overdraagbaar maken. 

Er zijn meerdere redenen waarom je zou willen samenwerken met een programmamaker. Misschien is de grootste reden nog wel dat je actief bent in een heel groot speelveld met heel veel deelnemers als coach of consultant. Onderscheidend vermogen is waarmee jij zichtbaar wordt. 

Ik wil graag meer weten

LEREN SAMENWERKEN - Esther Caron

"Soms is de strekking van je verhaal tijdloos, maar heeft de wetenschap er nieuwe inzichten aan toegevoegd. Mijn hele leven heb ik in mijn eentje geknokt om tot de ontdekking te komen dat ik in cirkeltjes bleef lopen. Pas toen ik leerde om samen te werken en te gaan vertrouwen, kwam ik vooruit. Als coach of consultant ben je vaak erg beschermend naar je 'kindje', jouw verhaal of inzichten. Het resultaat van dat afschermen is dat je in cirkeltjes blijft lopen. Ik nodig je uit om met mij samen te gaan werken, zodat je vooruit komt en impact kunt maken."

PROGRAMMA RENOVATIE VOOR COACHES EN CONSULTANTS

Laat mij je bestaande programma opfrissen. Een renovatietraject heeft als voordeel dat je zelf gevrijwaard blijft van een tunnelvisie en daarmee waarborg je een hoge kwaliteit. Je geeft jezelf daarmee ook een boost in de eigen ontwikkeling. Wat kan je zoal verwachten: 

 • Het programma wordt getoetst aan het AVO-opleidingsmodel, gebaseerd op de formule: aandacht + verbinden = ontwikkelen. Daarmee waarborg je een horizontale en verticale ontwikkeling. 
 • Het bestaande programma wordt getoetst op volledigheid en aangevuld met de elementen die het mist. Denk hierbij aan, bijvoorbeeld, spel- en/of beeldmateriaal;
 • De lay-out krijgt een update;
 • Het trainingsmateriaal wordt geüpdatet;
 • Er worden (nieuwe) tools ontworpen;
 • Alles wordt digitaal aangeleverd of er wordt een digitaal platform gecreëerd waarop je klant kan inloggen. 
Ik wil meer weten

VORM EN STRUCTUUR IN ÉÉN DAG - Willeke van Klinken, eigenaar Royal Money 

"Ik kan je alleen maar aanraden om Esthers talenten als programmamaker in te schakelen! Zo heb ik in een samenwerking met Esther in één dag vorm en structuur aan mijn nieuwe programma ROYAL Money gegeven. Alles wat ik in mijn hoofd had zitten, om te delen met leiders, heb ik eerst met haar gedeeld. Zo gaven we er woorden aan. En we gaven er de juiste verdiepende volgorde aan. Zodat er aan het einde van de dag één samenhangend en sterk programma klaar staat, heel effectief! Dit is de kapstok, nu kan ik zelf aan de slag met de details en de invulling van de verschillende modules. Waar nodig zal ik hierbij Esthers hulp zeker opnieuw inschakelen."

De 'code Caron' werkt echt

Wat ik doe en hoe ik dat doe

Ik ben in essentie strategisch organisatieadviseur en heb me gespecialiseerd in het ontwerpen van trainingen, programma's en opleidingshuizen voor coaches, consultants, opleiders en organisaties die behoefte hebben aan een eigen opleidingshuis. Mijn achtergrond als strategisch organisatieadviseur is een hele sterke basis voor het inrichten van effectieve en strategische trainingen, programma's of opleidingshuizen binnen organisaties én impactmakers. In mijn (internationale) carrière was ik eerder werkzaam als trainer, opleider en meerdere managementrollen. Vanaf 2012 ben ik (internationaal) strategisch consultant. Daarmee heb ik ervaring in iedere rol die ik nu ondersteun. Dat maakt schakelen eenvoudig.  

Maatwerk en cursusaanbod

Naast het ontwerpen van programma’s en tools voor coaches, consultants en opleiders, bouw ik opleidingshuizen voor organisaties. Mocht er binnen de organisatie vraag zijn naar losse trainingen, dan is ook daar mogelijkheid toe. Ik ontwerp de training in volledige afstemming met het geluid en identiteit van de organisatie en daarna volgt er een train-de-trainer moment met de HR-afdeling die zich bezighoudt met scholing. Medewerkers die gemoeid zijn met een dergelijke taak worden op die wijze direct getraind in het trainen van personeel.

Naar actueel cursusaanbod

Aanpak stap 1: Aandacht

Aandacht is focus. In deze stap houden we ons bezig met de identiteit van jou als opleider, consultant of coach. Ik luister naar jouw geluid of het geluid van de organisatie. Welke elementen er in een programma, cursus of opleidingshuis worden verwerkt is afhankelijk van dat wat er uit deze zaken naar voren komt. Wie jij bent of wie de organisatie is, wat de principes of kernwaarden zijn, wat de missie is en de visie en of er al nagedacht is over de impact die je maken wilt of die de organisatie maken wil. Pure aandacht. Ik lees ook graag tussen de regels door en daag je graag uit om een verdiepingsstap te maken, zodat je vanuit je kern kunt gaan opereren. Hoe dichter bij je authenticiteit, hoe meer je het verschil kunt maken.

Ik wil graag meer weten

Aanpak stap 2: Verbinden

Het is belangrijk dat je eerst alle niveaus (processen) in je eigen organisatie weet te verbinden. Dat kun je heel goed doen door een opleidingshuis te bouwen die gestoeld is op de kernwaarden, principes, missie, visie en beoogde impact van de organisatie. Je zult zien dat het energieniveau (focus) toeneemt binnen de organisatie waarmee je extern betere verbindingen maakt. Denk hierbij aan klantenbinding. Ook als coach, consultant of opleider geldt deze volgorde. Eerst verbinden met de processen in jezelf, waarna je makkelijker betere verbindingen maakt buiten. Een sterke identiteit, een onafhankelijke en sterke organisatie, is beter in staat om te verbinden op basis van wederzijdse afhankelijkheid.

Ik wil graag meer weten

Aanpak stap 3: Ontwikkelen

Een logisch gevolg van de eerste twee stappen is de ontwikkeling die volgt. Denk hierbij aan psychologische veiligheid op de werkvloer of denk aan een veilige setting creëren voor je klant of cliënt. Denk aan (zelf)vertrouwen en wat daaruit voortkomt. Het belangrijkste dat ontstaat is gebundelde energie die een beweging op gang krijgt die wij impact noemen. Bundelen met je team, met je cliënt en met je klant. In het (zelf)vertrouwen dat ontstaat zit meer ruimte om verder te kunnen bouwen intern en extern. Sterke botten – een gezond skelet – die ervoor zorgen dat je stevig blijft staan. 

Ik wil een gesprek

Het energieniveau is de mate van focus binnen een organisatie

Over Esther

Als strategisch organisatieadviseur heb ik ervoor gekozen om me volledig toe te spitsen op het ontwerpen en bouwen van opleidingshuizen en programma’s voor opleiders, organisaties, consultants en coaches. De liefde voor (interne) opleidingshuizen werd vroeg geboren toen ik als jonge Retail trainer in Denemarken aan de slag mocht om het operationeel management te gaan trainen. Nu, vele jaren en een bak aan (inter)nationale (levens)ervaring verder, kan ik met recht zeggen dat ik de markt iets moois en sterks te bieden heb. Iets dat is gestoeld op jaren ervaring als zelfstandig (inter)nationaal consultant. Ik bied mijn kennis en inzicht aan om jou te helpen een (maatwerk) programma of een opleidingshuis neer te zetten waarmee je je impact gaat vergroten.

Waar ik in geloof

In wie we zijn huist heel veel energie. Energie die vaak verloren gaat, omdat er weinig focus is. Energie die daarentegen ook kan floreren, omdat er gewerkt wordt aan de formule: aandacht + verbinden = ontwikkelen. Dit kan op individueel niveau en op collectief niveau. Door onze energie te leren focussen komt er beweging. Door deze energie te leren bundelen komt succes. We zijn niet gemaakt voor alleen. Wat er misgaat in deze maatschappij is individualisering. Door onze energieën los te koppelen van elkaar, raken we steeds verder weg van ons potentiaal. Het meervoud van energie is synergie. Voor organisaties betekent dit: de energie bundelen in een effectief opleidingsprogramma, waarmee de focus van een ieder die werkzaam is binnen de organisatie zichtbaar wordt in positieve bedrijfsresultaten. 

De kern van hoe ik het doe

De formule: aandacht + verbinden = ontwikkelen is de kern van alle activiteiten. Welke driestap er ook voorbijkomt, alles is terug te voeren op aandacht + verbinden = ontwikkelen. Het is geen moeilijke formule. In aandacht zit focus en in focus je identiteit. Dat is één. Een onontbeerlijke stap als je een effectief opleidingshuis of programma wilt neerzetten. De tweede stap in de formule is verbinden. Verbinden met jezelf om gebruik te kunnen maken van je energie die voortvloeit vanuit lichaam, geest en emoties én om in wederzijdse afhankelijkheid te kunnen verbinden met je omgeving op je persoonlijke basis van onafhankelijkheid. Wat daaruit voortvloeit is innovatie, ofwel de energie om te excelleren. Om buiten de lijnen van het comfortabele echte successen te boeken.

De uitkomst van wat ik doe

Met het opbouwen van een (intern) opleidingshuis of programma op basis van aandacht + verbinden = ontwikkelen, is de uitkomst de ontwikkeling op zich. Het beoogde resultaat is dus ook geen korte termijndoelstelling, maar heeft alles te maken met vrucht dragen. Het gaat niet om enkel hard werken, dat is een te kortzichtige benadering. Het gaat om werken met je hart. In essentie gaat het om (ver)binding. Een opleidingshuis dat op deze manier wordt gerealiseerd, fungeert als een kloppend hart binnen de organisatie. Het is de verbindende factor die ervoor zorgt dat het energieniveau (of focus) hoog is en blijft. Het heeft een integraal karakter en daarmee verbindt het (op) ieder niveau.

Gebundelde energie heet synergie

Hé impactmaker!  

We willen allemaal impact maken. Er zijn legio redenen waarom we willen gaan coachen, adviseren of opleiden. Soms is het levenservaring, een afgeronde opleiding of werkervaring dat je wilt delen. Soms heb je een antwoord op een technisch vraagstuk gevonden of is het inzicht dat je wereldkundig wilt maken. Het kan zijn dat de organisatie groeit en de vraag ontstaat hoe je er nu voor zorgt dat deze in focus blijft. We onderschatten de kracht van gebundelde energie. Met andere woorden, we onderschatten het effect van alle neuzen dezelfde kant uit. Zet je een goed opleidingshuis of programma neer, dan bouw je aan een stevig en gezond skelet. Het kunnen hele uitlopende zaken zijn waarom we beslissen om te gaan coachen, te adviseren of te gaan opleiden. Wil jij impact maken? Dan zal je ervoor moeten zorgen dat je organisatie (groot of klein) een stevig en gezond skelet heeft. Ben jij coach, consultant of opleider? Of heb je als organisatie behoefte aan een opleidingshuis? Neem dan contact met me op.

Over Esther

Er zit in mij, vanaf jongs af aan, een ongelofelijke zucht naar het ontdekken van natuurlijke structuren. Het maakt dat ik een goed ontwikkeld inzicht heb gekregen in wat natuurlijk en onnatuurlijk is. Dat geldt voor de liefde voor natuurlijke samenhang en de onnatuurlijke 'regeltjescultuur'. Een nieuwe realiteit wordt geboren als je kiest voor natuurlijke samenhang in plaats van een bureaucratische strategie. In een natuurlijke samenhang zijn principes leidend en regels worden afspraken. Psychologische veiligheid is daar geen issue, maar een gegeven. Innovatie en ontwikkeling vieren hoogtij. We denken vaak dat bureaucratie de oplossing is en samenhang eng. Bureaucratie is op basis van wantrouwen – negatieve energie – en samenhang op dat van vertrouwen. Van samenwerken, communiceren en transparantie. 

Meer informatie

Mijn aanbod

In volledige afstemming op de identiteit van de organisatie of impactmaker, bouwen we samen het skelet van de organisatie. Denk hierbij aan een intern opleidingshuis of programma dat getoetst wordt aan de formule: aandacht + verbinden = ontwikkelen. Op deze wijze draag ik bij aan de beweging die de organisatie wil maken in de markt waar het actief is. Door met aandacht te kijken naar het huidige energieniveau (focus) binnen de organisatie of impactmaker, kunnen we piketpaaltjes slaan op weg naar een energieniveau waarop impact gemaakt kan worden. Graag leg ik hier meer over uit onder het genot van een kop koffie.

Meer informatie

Bescheiden onderscheid

Als je energie weet te bundelen, krijg je synergie. Als er iets is dat in mijn kwaliteitenbundel valt, is het synergetisch communiceren. Jouw gevoel, inzichten en ideeën in combinatie met mijn synergetische communicatiestijl komen samen tot een effectief programma. Wat mij verder definieert zijn de volgende eigenschappen: 1. taalvaardig, 2. verbanden zien die verder gaan dan de verbanden die de meesten zien, en 3. creatief vermogen om tot een kloppend en aantrekkelijk programma te komen. Dat samen met mijn filosofie die gebaseerd is op de formule: aandacht + verbinden = ontwikkelen, maakt dat ik dit met recht bescheiden onderscheid mag noemen.

Meer informatie

Organisaties optimaal in hun energie, is optimaal resultaat

Interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in

De gegevens die u invult, worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld. In de Privacyverklaring lees je daar meer over.