Contact

Het ontwikkelen van een lange termijnstrategie begint vaak met een goed gesprek, een goede kop koffie (of thee) en inspiratie op maat. Ben jij benieuwd naar wat ik, als organisatiestrateeg, voor jou/jullie kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Dan gaan we samen op zoek naar wat aandacht, verbinden en ontwikkelen voor jou en/of de organisatie inhoudt.

Zelf je gratis 30-minute-meeting boeken? Dat kan! Via de link schiet je eenvoudig jouw afspraak in mijn agenda. 

Interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in

De gegevens die u invult, worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld. In de Privacyverklaring lees je daar meer over.

Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think - Albert Einstein

Actueel cursusaanbod

ONLINE TRAJECT: Van leegte naar vervulling

Voel jij je weleens eenzaam in deze drukke wereld? Vraag je je af of er meer is in het leven? Wil je dichter bij God leven en een diepere relatie met Hem opbouwen? Welkom bij het AVO-traject, een transformerend jaarprogramma dat je helpt om te ontdekken wie je werkelijk bent als Zijn schepsel.

Wat is het AVO-Traject?

AVO staat voor Aandacht, Verbinding en Opoffering. Dit programma bestaat uit 26 sessies die om de week plaatsvinden, ontworpen om je te helpen groeien in je geloof en je verbondenheid met God, jezelf en anderen te versterken.

Ontdek de Kracht van AVO

 • Aandacht: Leer hoe je brein werkt en hoe je je denken kunt vernieuwen. Begrijp de diepere betekenis van bijbelse verhalen, zoals de toren van Babel, en ontdek hoe je je woorden kunt gebruiken om mee te bouwen aan Gods Koninkrijk.
 • Verbinding: Verbind met jezelf en met anderen op een dieper niveau. Ontdek hoe de schepping en dus ook jij in elkaar zit tot op elementair niveau. Ontwikkel een innige relatie met God en creëer een omgeving van liefde en gezamenlijkheid.
 • Opoffering: Transformeer je denken en omarm een vernieuwde mindset. Leer hoe je je geloof kunt trainen, je woorden kunt koesteren en vertrouwen kunt opbouwen in Gods Koninkrijk.

Waarom AVO?

In een wereld die steeds meer individualiseert, biedt AVO een pad naar gemeenschap en verbondenheid. God heeft ons gemaakt om te excelleren in verbinding en gezamenlijkheid, en dit traject helpt je om een natuurlijke omgeving te creëren waarin jij en je dierbaren kunnen floreren.

Wat Kun Je Verwachten?

 • 26 Sessies: Het AVO-traject omvat 26 sessies die om de week plaatsvinden, waardoor je de tijd hebt om te reflecteren en te groeien tussen elke sessie.
 • Diepe Verbinding: Elke sessie is ontworpen om je te helpen dieper te verbinden met God, jezelf en anderen.
 • Praktische Toepassingen: Leer hoe je je geloof in het dagelijks leven kunt toepassen en hoe je een positieve impact kunt maken op je omgeving.

Sluit Je Aan bij One Way Society

Het AVO-traject is onderdeel van het OWS-lidmaatschap. Door lid te worden van One Way Society, word je deel van een gemeenschap die je ondersteunt en helpt groeien in je geloof en verbondenheid. Het AVO-traject is de kern van de Exodusstrategie waarop One Way Society is gebouwd.

Via onderstaande link surf je naar de website van One Way Society en lees je alles over deze transformatieve omgeving waarin we samen op pad gaan naar een nieuwe samenleving en economie op basis van gelijkwaardigheid, transparantie en eerlijkheid. 

Begin Jouw Reis Vandaag

Ben je klaar om een transformatieve reis te beginnen? Sluit je aan bij het AVO-traject en ontdek de wonderen van het leven in diepe verbondenheid met God, jezelf en de community. Ervaar de kracht van AVO: Aandacht, Verbinding, Opoffering. Transformeer je leven en stap in je bestemming.

Ga naar onewaysociety.com

ONBETAALBAAR VERANDERD - Bart Valkenburg (vestigingsdirecteur)

"Dit jaar is voor mij onbetaalbaar veranderd.

Op persoonlijk vlak heb ik een ontwikkeling doorgelopen samen met Esther. Deze ontwikkeling werkt 1-op-1 door op mijn werk, vrienden, familie. Ik heb ontdekt dat er zoveel ruimte is, maar dat ik vaak zelf de beperking ben. Die spiegel houdt Esther voor en dat is erg waardevol. Meestal niet fijn om te horen, maar uiteindelijk zit precies daar de groei. Met Esther heb ik de klik en die is niet vanzelfsprekend. Iedereen die wil ontwikkelen raad ik een bak koffie aan met Esther om te kijken of je wat voor elkaar kunt betekenen."


one way society

Bij One Way Society geloven we in een wereld gebaseerd op gelijkwaardigheid, transparantie en eerlijkheid. We streven naar een samenleving waar ieder individu waardevol is en waar iedereen gelijke kansen krijgt. Onze beslissingen worden gezamenlijk genomen, zodat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Transparantie is essentieel voor vertrouwen en samenwerking, daarom delen we informatie en beslissingen helder en eerlijk. Eerlijkheid en integriteit zijn de hoekstenen van alle interacties, zowel in persoonlijke relaties als in economische transacties.

Onze missie is om rentmeesterschap serieus te nemen. We geloven dat alles van God is, inclusief de mens, en dat we daar zorg voor mogen dragen. Dit betekent dat we verantwoordelijk zijn voor het zorgvuldig beheren van de schepping, onszelf en elkaar. Door te erkennen dat alles wat we hebben eigendom is van God, worden we gestimuleerd om respectvol en verantwoordelijk te handelen. Dit uitgangspunt bevordert nederigheid en dienstbaarheid.

Onze Principes in Actie:

Schepping: Bij One Way Society zetten we ons in voor de bescherming van de schepping. We streven naar de juiste balans tussen de mens en de rest van de schepping, omdat we geloven dat dit ooit zo is bedoeld.  

Jezelf: Zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling staan centraal bij ons. We geloven dat geestelijke en fysieke gezondheid essentieel zijn voor het welzijn van de gemeenschap. Daarom moedigen we iedereen aan om aandacht te besteden aan hun eigen groei en welzijn.

Elkaar: We ondersteunen en zorgen voor onze medemensen. One Way Society bevordert gemeenschapsprojecten die sociale cohesie en wederzijdse hulp stimuleren. Iedereen draagt bij aan het welzijn van de ander, waardoor we samen een sterkere en meer verbonden gemeenschap creëren.

Sluit je aan bij One Way Society en draag bij aan een eerlijke, transparante en duurzame toekomst. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen, gebaseerd op diepgewortelde spirituele en ethische waarden.

Heb je vragen of wil je meer weten over One Way Society? Ga naar onze website en lees daar meer over onze visie en missie. 

Ga naar onewaysociety.com

EEN DYNAMISCHE EN PRETTIGE SAMENWERKING - Anika de Haan, HR-manager Tesa 

"De samenwerking met Esther is te omschrijven als dynamisch en heel prettig. Ik werd geraakt door haar creativiteit, synergetische communicatiestijl, het snelle schakelen en het feit dat ze zo open minded is. Esther wist vrij snel theoretische kaders en bepaalde schema's om te zetten naar praktische tools. Samenwerken met Esther betekent echt samen werken. De uiteindelijke resultaten binnen het team zijn fantastisch! De tools, de taal en nog vele andere toepassingen komen dagelijks voorbij op de werkvloer. Al met al een zeer geslaagde samenwerking en zeker voor herhaling vatbaar."

Ik kom graag spreken - keynotes

Bent u op zoek naar een inspirerende spreker voor uw volgende (business) event? Ik ben Esther Caron, en ik kom graag spreken over de krachtige principes van Aandacht, Verbinding en Opoffering (AVO). Met mijn diepgaande kennis en strategisch inzicht breng ik een unieke en verfrissende kijk op persoonlijke en organisatorische groei.

Waarom Esther Caron?

 • Diepgaand Strategisch Inzicht: Met een scherp oog voor zowel detail als de grote lijnen, bied ik waardevolle inzichten die verder gaan dan een puur westerse manier van denken. Ik help uw publiek de tekortkomingen van onze huidige samenleving te doorzien en te transformeren.
 • Praktische Toepassingen: Mijn presentaties zijn niet alleen inspirerend, maar ook praktisch. Ik deel concrete methoden en tools die direct toepasbaar zijn in zowel persoonlijke ontwikkeling als bedrijfsvoering.
 • AVO-Principes: Ik breng de kernwaarden van AVO tot leven:

  • Aandacht: Het belang van focus en gerichte aandacht. Hoe je je brein kunt trainen om meer controle te krijgen over je gedachten en energie.
  • Verbinding: Het opbouwen van vertrouwen en effectieve communicatie in teams. Hoe wederzijdse afhankelijkheid kan leiden tot sterkere samenwerkingen.
  • Opoffering: Het vinden van de juiste balans tussen persoonlijke en gezamenlijke belangen. Hoe bewuste keuzes bijdragen aan zowel individueel welzijn als collectief succes.

Wat kunt u verwachten?

 • Inspirerende Verhalen: Ik deel mijn persoonlijke reis en inzichten over hoe de principes van AVO een verschil hebben gemaakt in mijn leven en werk.
 • Interactieve Sessies: Mijn lezingen zijn interactief, met ruimte voor vragen en discussies, waardoor het publiek actief betrokken wordt.
 • Toepasbare Inzichten: Uw publiek verlaat de sessie met praktische tools en technieken die ze direct kunnen toepassen in hun dagelijks leven en werk.

Thema's die ik Bespreek:

 • De Kracht van Positieve Energie: Hoe positieve gedachten en overtuigingen je leven kunnen transformeren.
 • De Impact van Woorden: Het belang van bewuste communicatie en de kracht van woorden in het bouwen van relaties.
 • Balans in Samenwerking: Hoe je echte gelijkwaardigheid in teams kunt bereiken en de kracht van synergetische communicatie.

Ik geloof sterk dat door veranderingen in ons denken en communicatie, we een harmonieuze en productieve samenleving kunnen creëren waarin iedereen tot zijn recht komt. Laat mij uw publiek inspireren en motiveren om deze principes toe te passen in hun persoonlijke en professionele leven.

Bent u geïnteresseerd in het boeken van Esther Caron voor uw volgende (business) event? Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken. Samen kunnen we werken aan een evenement dat uw publiek niet snel zal vergeten.

Neem contact op

VORM EN STRUCTUUR IN ÉÉN DAG - Willeke van Klinken, eigenaar Royal Money 

"Ik kan je alleen maar aanraden om Esthers talenten als sparringpartner in te schakelen! Zo heb ik in een samenwerking met Esther in één dag vorm en structuur aan mijn nieuwe programma ROYAL Money gegeven. Alles wat ik in mijn hoofd had zitten, om te delen met leiders, heb ik eerst met haar gedeeld. Zo gaven we er woorden aan. En we gaven er de juiste verdiepende volgorde aan. Zodat er aan het einde van de dag één samenhangend en sterk programma klaar staat, heel effectief! Dit is de kapstok, nu kan ik zelf aan de slag met de details en de invulling van de verschillende modules. Waar nodig zal ik hierbij Esthers hulp zeker opnieuw inschakelen."

De AVO-strategie werkt echt

Wat ik doe en hoe ik dat doe

Bij het toepassen van de AVO-principes in opdrachten volgen we een gestructureerd proces dat begint met kennis van het menselijk brein en eindigt met het bereiken van daadwerkelijke gelijkwaardigheid in relaties. Hieronder lees je hoe we dit aanpakken:

1. Kennismaking met het Menselijk Brein

Het begint allemaal met inzicht in het menselijk brein, het besturingssysteem van ons zijn. Vanuit deze 'commandokamer' hebben we controle over de kwaliteit van de energie die door ons systeem stroomt. Positieve energie wordt gegenereerd door positieve gedachten en overtuigingen, terwijl negatieve energie voortkomt uit negatieve gedachten en overtuigingen.

2. Vernieuwing van Denken met Neurocycli

Door de methode van Dr. Caroline Leaf toe te passen, werken we aan het vernieuwen van je denken. Deze neurocycli helpen ons te begrijpen waarom we denken zoals we denken. We duiken diep in je gedachten en overtuigingen om te ontdekken wat je echt drijft. Dit proces geeft je meer inzicht dan je ooit voor mogelijk hield.

3. De Kracht van Woorden

Als we eenmaal inzicht hebben in ons denken, gaan we verder met het onderzoeken van de kracht van woorden. Woorden zijn zoveel meer dan enkel een communicatiemiddel; ze hebben de kracht om te bouwen of te breken. We leren om ons vocabulaire met een frisse blik te bekijken en zijn ons bewust van de impact van onze communicatie.

4. Balans tussen Jezelf en de Ander

De laatste fase richt zich op het vinden van de juiste balans tussen jezelf en de ander. Dit houdt in dat we actief werken aan daadwerkelijke gelijkwaardigheid in relaties. Hiervoor is herstel nodig in je overtuigingen en het toepassen van opbouwende, synergetische communicatie. Deze benadering versterkt niet alleen je persoonlijke relaties maar ook de dynamiek binnen teams en gemeenschappen.

Maatwerk en cursusaanbod

Het implementeren van de AVO theorie in de samenleving is mijn missie. Ik geef dat op een drietal manieren vorm: 

1) cursussen en trainingen (online en in-company), 2) als visiedrager binnen One Way Society, 3) spreker op jouw (business) event omtrent strategie. 

Je vindt het actuele cursusaanbod en het overige aanbod onder de button. 

Naar actueel cursusaanbod

Aanpak stap 1: Aandacht

 • Begin met het in kaart brengen van je huidige gedachten en overtuigingen.
 • Gebruik de neurocycli-methode om negatieve patronen te identificeren en te transformeren.


Meer informatie

Aanpak stap 2: Verbinden

 • Herzie je woordkeuze en communicatiestijl.
 • Pas technieken toe om effectiever en bewuster te communiceren.


Meer informatie

Aanpak stap 3: Opofferen

 • Werk aan het herstellen van overtuigingen die gelijkwaardigheid in de weg staan.
 • Implementeer synergetische communicatie om sterke, gelijkwaardige relaties op te bouwen.


Neem contact op

Hoe lang is jouw focus?

Over Esther

Hallo, ik ben Esther Caron, een gepassioneerde voorstander van de principes van Aandacht, Verbinding en Opoffering (AVO). Mijn leven en werk zijn geworteld in een diep respect voor de schepping en de natuurlijke structuren die ons omringen. Gelijkwaardigheid, transparantie en schoonheid zijn kernwaarden die ik in alles wat ik doe probeer te integreren.

Van jongs af aan heb ik een voorliefde gehad voor de natuur en de wonderen van de schepping. Deze liefde heeft me geholpen om een scherp oog te ontwikkelen voor wat natuurlijk en authentiek is. Of het nu gaat om menselijk gedrag, vormen of patronen, ik zie het direct wanneer iets niet in lijn is met de natuurlijke orde. Deze vaardigheid gebruik ik om mensen, concepten en bedrijfsstructuren in balans te brengen.

Ik onderscheid mij door een haarscherp strategisch inzicht waarbij ik niet bang ben om de globale lijnen te zien. Mijn visie is niet beperkt tot een puur westerse manier van leven; ik zie de tekortkomingen van onze samenleving heel scherp. Door veranderingen aan te brengen in ons westerse denken en daarmee meer gelijkwaardigheid te brengen in de algehele dynamiek, kunnen we meer rust en harmonie bereiken. Ik geloof sterk dat we niet elkaars vijand zijn en dat we werkelijk in staat zijn om in gemeenschap met elkaar te leven.


  Waar ik in geloof

  Sinds mensenheugenis overleven we, een diepgewortelde realiteit die moeilijk te veranderen lijkt. 

  In onze individualistische en kapitalistische wereld leidt dit overleven tot onnatuurlijke reacties. Dit doet me denken aan Noach, een Bijbelse figuur wiens naam 'rust' betekent. Kijk eens om je heen. Hoeveel rust zie jij? Ons voortdurende 'doen' creëert een nieuwe Noach-tijd. Rust brengt ons echter groei in verwachting en vertrouwen – principes voor de lange termijn.

  Ik geloof dat we gemaakt zijn om te leven. We hebben mogelijkheden die verder gaan dan wat we ooit hebben ervaren. Leven op basis van een lange termijnstrategie helpt ons te helen en meer liefde te voelen voor onszelf en de schepping. Het brengt rentmeesterschap en dienstbaarheid.

  De kern van hoe ik het doe

  De kern van wat ik doe in de AVO theorie is het begeleiden van mensen en organisaties naar een diep begrip en toepassing van Aandacht, Verbinding en Opoffering.

  Aandacht: Het vinden van de discipline om de gedachten te controleren. Sleutel tot verandering is het ombuigen van negatieve overtuigingen naar positieve overtuigingen. 

  Verbinding: Het koesteren van woorden. Bewustwording omtrent de grote transformerende kracht van opbouwende communicatie.

  Opoffering: Het vinden van de juiste balans tussen zelf en samen. Alles zelf betekent eenzaamheid, alles samen jezelf verliezen in het collectief. De juiste mate van opoffering is van essentieel belang voor een vervuld leven. 

  De uitkomst van wat ik doe

  AVO implementeren in je leven betekent compleet veranderen. Vergelijk het met het achterlaten van een oud leven en het omarmen van een nieuwe realiteit. Eenmaal veranderd door het ombuigen van je overtuigingen, geeft dat je meer flexibiliteit in het leven en daarmee meer mogelijkheden. Je ontdekt dat het leven minder beperkt is dan je voorheen dacht. Materieel verdwijnt naar de achtergrond en wordt nice to have, karakterontwikkeling schuift naar de voorgrond en wordt must do. Prioriteiten vallen op zijn plaats. 

  Relaties verbeteren en worden gelijkwaardig. Families en teams herstellen door het ontstaan van echte aandacht, verbinding en een goede balans in opoffering. Vriendschappen worden intenser en duiken het diepe in. Oppervlakkigheid behoort tot het verleden.  

  Gebundelde energie heet synergie

  Hoe Aandacht, Verbinding en Opoffering je leven verbeteren

  Welkom bij de Aandacht - Verbinding - Opoffering (AVO) theorie, de plek waar persoonlijke groei, een effectieve samenleving en -werking centraal staan. In de AVO theorie staat centraal dat het vinden van de juiste balans tussen jezelf, samenleven en samenwerken de sleutel is tot een vervuld en gelijkwaardig leven.

  Wat is aandacht precies? Binnen de AVO theorie draait aandacht om wat je zenuwstelsel je vertelt. Aandacht heeft alles te maken met focus en jouw identiteit. Jouw brein is plastisch en verandert voortdurend onder invloed van informatie. In de AVO visie is het vinden van de discipline om je gedachten te controleren essentieel voor meer controle over je denken en daarmee vrijheid. Door gerichte aandacht kun je je identiteit versterken en je doelen bereiken.

  Verbinding is een fundamenteel onderdeel van AVO. Het gaat om het opbouwen van vertrouwen, zowel in jezelf als in anderen. Stephen Covey beschrijft dit prachtig in zijn boek De 7 Eigenschappen van Effectief Leiderschap, waar hij spreekt over wederzijdse afhankelijkheid. Binnen AVO beschouwen we dit als een krachtige vorm van samenwerking die sterk zelfvertrouwen vereist. Door je denken te vernieuwen, kun je deze wederzijdse afhankelijkheid versterken en effectievere relaties opbouwen.

  Opoffering in AVO betekent het vinden van de juiste balans tussen jezelf, samenleven en werken. Het draait om het maken van bewuste keuzes die bijdragen aan zowel je persoonlijke welzijn als dat van de community. Het gaat om het vermogen om jezelf te geven zonder jezelf te verliezen, wat leidt tot een harmonieuze en productieve leef- en werkomgeving.

  Binnen de AVO theorie worden je inzichten, tools en begeleiding geboden om je te helpen deze principes in je dagelijks leven toe te passen. De programma's zijn ontworpen om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van de discipline om je aandacht te focussen, het opbouwen van sterke en vertrouwde verbindingen, en het vinden van de balans tussen persoonlijke en gezamenlijke belangen.

  Ontdek hoe AVO jou kan helpen om een rijker en meer gebalanceerd leven te leiden. Start vandaag nog je reis naar persoonlijke groei en betekenisvolle verbindingen.

  Over Esther

  Gepassioneerd door de schepping en de principes die eraan ten grondslag liggen, zoals gelijkwaardigheid, transparantie en schoonheid, ga ik door het leven. Vanaf jonge leeftijd heb ik een voorliefde gehad voor natuurlijke structuren en gelijkwaardigheid, en deze liefde vormt nu de basis van alles wat ik doe.

  Mijn scherpe oog voor detail stelt me in staat om onmiddellijk te herkennen wanneer iets niet natuurlijk of gelijkwaardig is, of het nu gaat om gedrag, vormen, structuren of patronen. Deze vaardigheid gebruik ik niet alleen om mensen te begrijpen en te begeleiden, maar ook om concepten en bedrijfsstructuren te optimaliseren en in balans te brengen.

  Door mijn werk streef ik ernaar om harmonie en natuurlijkheid te integreren in elke context. Of het nu gaat om het creëren van evenwichtige relaties, het ontwerpen van functionele en esthetische omgevingen, of het stroomlijnen van bedrijfsprocessen, mijn doel is altijd om terug te keren naar de essentie en de natuurlijke orde.

  Met mijn expertise en passie voor de schepping help ik anderen om een dieper begrip te krijgen van zichzelf en hun omgeving, en om authentieke, duurzame en effectieve structuren te creëren. Samen streven we naar een wereld waar gelijkwaardigheid, transparantie en schoonheid centraal staan

  Meer over Esther

  Mijn aanbod

  Ik bied online AVO-trajecten aan die je kunt volgen via livestream. Samen met een groep gemotiveerde cursisten duik je diep in de principes van echte aandacht, verbinding en het vinden van de juiste balans tussen zelf en samen.

  Interactieve Livestream Sessies: Onze sessies zijn live en interactief, waardoor je direct kunt deelnemen, vragen kunt stellen en feedback kunt krijgen. Dit zorgt voor een dynamische en betrokken leeromgeving.

  Groepsdynamiek: Je leert niet alleen van mij, maar ook van je medecursisten. Door ervaringen en inzichten te delen, versterk je je begrip en toepassing van de AVO-principes.

  Neem contact op en start vandaag nog je reis naar persoonlijke groei en betekenisvolle verbindingen. Samen werken we aan een wereld waarin gelijkwaardigheid, transparantie en schoonheid centraal staan.

  Ben je geïnteresseerd in de AVO theorie en hoe dit jouw leven kan verrijken? Dan boek je je gratis 30-minute-meeting door eenvoudigweg op deze link te klikken. 

  Actueel (cursus)aanbod

  Bescheiden onderscheid

  Ik onderscheid mij door een haarscherp strategisch inzicht waarbij ik de mondiale lijnen niet schuw. Mijn visie reikt verder dan een puur westerse manier van leven; ik zie de tekortkomingen van onze samenleving heel scherp en werk eraan om deze te transformeren.

  Mijn aanpak is gebaseerd op het brengen van veranderingen in ons westerse denken, met als doel meer gelijkwaardigheid in de algehele dynamiek te creëren. Door deze veranderingen komen mensen meer tot rust en ontstaat er een harmonieuze gemeenschap. We zijn eenvoudigweg niet onze eigen en elkaars vijand, en ik geloof sterk in onze capaciteit om in gemeenschap met elkaar samen te leven.

  Meer informatie

  Mensen optimaal in hun energie, is optimaal resultaat

  Interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in

  De gegevens die u invult, worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld. In de Privacyverklaring lees je daar meer over.